Afschaffen hondenbelasting?

27 november 2015

Ondanks de inspanningen van GBS om de partijen op andere gedachten te brengen, heeft de gemeenteraad in meerderheid besloten de hondenbelasting in 2016 met maar liefst 30% te verhogen. Men gaat wel onderzoeken of vanaf 2017 de hondenbelasting afgeschaft kan worden.

Onze Fractie aan het woord:

Alleen DS en GBS waren tegen deze enorme verhoging van een toch al dubieuze belasting. Met een amendement (wijzigingsvoorstel) wilden we toch nog een keer proberen het tij te keren. De coalitiepartijen waren onze vasthoudendheid zat, zo zeiden zij. Maar ja, het stond op de agenda om besloten te worden. Wij waren tegen en we bleven tegen, omdat er geen andere goede redenen zijn aangevoerd. Daarin zijn we dus consequent. Iets wat de coalitiepartijen ook zeggen te zijn. Maar als het op geld aankomt, blijkt dat dat een fabeltje is. Wij zijn benieuwd hoe de hondenbezitters hierop gaan reageren.

Het enige lichtpuntje is dat het College gaat onderzoeken wat de consequenties zijn van het afschaffen van de hondenbelasting. Dit in de voorbereiding op de begroting van 2017. Onze motie daarvoor haalde het niet, omdat de SGP, CDA en CU aangaven dat de wethouder al had toegezegd dit te gaan onderzoeken. Een bedekte manier om te zeggen dat men het niet leuk vindt dat het een idee van GBS is. Dat maakt voor ons niets uit, als het maar gebeurd. Dat is wat voor de Scherpenzelers van belang is.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...