Uitbreiding van deze lichte industrie goed voor ons dorp

16 februari 2018

Stelling: Uitbreiding van grote logistieke bedrijven is niet wenselijk omdat dit, ook op de provinciale wegen, tot een toenemende verkeersdruk leidt.

Logistieke bedrijven zijn al heel lang een onderdeel van de Scherpenzeelse bedrijvigheid en leveren werkgelegenheid op voor vele dorpsgenoten. En als Scherpenzeler op vakantie krijg je een gevoel van trots als je overal in Europa de vrachtwagens tegenkomt van Van Heugten, Mandersloot, Dimetra, Schimmel, Berkhof, Vlastrans en daarnaast nog al die “eigen rijders”.

Onze centrale positie in het land en de gunstige ligging nabij de belangrijke nationale en internationale snelwegen, maken onze regio zeer aantrekkelijk voor logistieke bedrijven. Dat deze lichte industrie wil uitbreiden is goed voor ons dorp. Bovendien lopen zij ook voorop als het gaat om duurzaamheid in die sector.

De andere bedrijven in ons dorp zorgen ook voor veel logistiek werk. De verhouding tussen grote, middelgrote en kleine bedrijven in Scherpenzeel is goed. Hoewel de mogelijkheden voor de kleinere bedrijven nog wel wat beter moet (bv. bedrijfsverzamelgebouwen). We zijn helaas de afgelopen jaren door omstandigheden bedrijven verloren. Het Integrale Plan van de ondernemers is een kans om weer nieuwe bedrijven aan te trekken. Natuurlijk zal het iets drukker worden, maar die invloed is klein.

Grote drukte op de uitvalsweg N224 (De Dreef) wordt bijna altijd veroorzaakt door problemen op de snelweg A12. Het dichtslibben wordt veroorzaakt door sluipverkeer en niet door het vrachtverkeer dat juist buiten de spits actief is. Wel moeten we zorgen dat de inwoners geen overlast ondervinden van al die bedrijvigheid (geluid, nachtrustverstoring). We hebben daar voldoende milieuwetgeving voor, om dat goed te regelen.

Daarom kunnen we ons beter richten op het weren van vrachtverkeer uit ons centrum en op de (buitenlandse) chauffeurs die ergens zullen moeten parkeren, overnachten en boodschappen doen, zonder overlast te veroorzaken.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...