Verruiming van de regels voor meer activiteiten

24 februari 2018

Stelling: Kulturhus De Breehoek is een belangrijke voorziening voor Scherpenzeel, maar kan wat betreft uitstraling en indeling best wat worden aangepast. De gemeente zou hiervoor meer geld beschikbaar moeten stellen.

De Breehoek moet in dienst staan van al onze inwoners. Iedere Scherpenzeler moet er profijt van kunnen hebben en zich er thuis voelen. Helaas is dat in het begin van haar bestaan niet gelukt. We kunnen de toenmalige gemeentebestuurders verwijten dat het gebouw te groot is, onpraktisch is ingedeeld en vooral in het begin slecht is beheerd.

Maar laten we ons concentreren op de positieve kanten. De huidige beheerders lijken goed op weg om die mogelijkheden goed te benutten. Bibliotheek en sportzalen zijn al vanaf het begin veel gebruikt. De activiteiten in de overige zalen zijn gezelliger en professioneler dan voorheen. Op het moment dat alles volledig op orde is, moeten we kijken naar grotere aanpassingen. De grote centrale hal is nu kil en nagenoeg ongebruikt. Ook de uitstraling aan de buitenkant kan gezelliger en meer uitnodigend.

De gemeente heeft daar baat bij en moet dit ondersteunen. Zeker als hierdoor meer inkomsten komen en/of de exploitatiekosten dalen. Want we kunnen ook niet onbeperkt geld uit blijven geven. De belangrijkste voorwaarde is dat er dan ook meer activiteiten georganiseerd worden en dat we die ook toestaan. Verruiming van de regels daarvoor is wat ons betreft zeker bespreekbaar.

We denken dan met name aan de jeugd, want die profiteert te weinig van De Breehoek. Feesten, voorstellingen, films en andere activiteiten van jongeren (bv. de PJGU) komen wat ons betreft weer zo snel mogelijk terug in ons cultureel centrum (we hadden vroeger toch ook een Jeugdhonk?). Het is belangrijk voor jongeren om met elkaar de dingen te doen die ze leuk vinden. De Breehoek hoort hier een rol in te spelen.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...