Huize Scherpenzeel als gemeentehuis is onderzoek waard

3 maart 2018

Stelling: Het gemeentehuis en met name de publieksdiensten zouden in de komende raadsperiode weer naar het centrum van het dorp moeten verhuizen.

De ligging van het huidige gemeentehuis is onhandig en het heeft geen uitstraling waar Scherpenzelers trots op zijn. Maar dit is toen gedaan met de RSW-samenvoeging in het achterhoofd. Dit ging gelukkig niet door en wat ons betreft komt er ook geen fusie meer. Een meer centraal gelegen gemeentehuis is daarom zeker onze wens. Onze huidige grondposities in het dorp bieden wellicht die mogelijkheid al. En als we onze invloed in het centrum kunnen vergroten door strategische gronden aan te kopen, moeten we dat doen. Een nieuw gemeentehuis mag zeker niet veel geld gaan kosten. Verkoop van de huidige panden en een goede exploitatie van de nieuwe plek maken dit ook mogelijk.

Of Huize Scherpenzeel weer ons gemeentehuis kan worden zou onderzocht moeten worden. Het kasteel is iets waar we trots op zijn en wat we willen behouden en onderhouden. Maar dan moet het ook weer door iemand in gebruik genomen gaan worden, omdat leegstand slecht is voor het gebouw.

Het gemeentehuis moet een goede, toekomstgerichte huisvesting zijn voor onze ambtenaren. Maar het moet bovenal een uitnodigend en toegankelijk gebouw voor onze inwoners zijn. Ondanks dat we tegenwoordig heel veel zaken digitaal kunnen regelen, blijft het persoonlijk contact met onze inwoners toch belangrijk. Zij hebben het recht om te zien hoe en waar hun belangen worden behartigd in het gemeentehuis. Zij zijn tenslotte ook de mensen die het betalen.

Wat ons betreft dus geen protserig gebouw met dure materialen, hoogstaande moderne architectuur en hypermoderne faciliteiten. Maar een mooi, bescheiden gemeentehuis met een praktische indeling. Kortom: een gemeentehuis die de eigenschappen van Scherpenzeel weerspiegelen.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...