Niet praten maar actie en aanpakken: gas d`r op en gas d`r af

10 maart 2018

De gemeente is heel druk met energie-adviezen maar zou ook zelf meer het goede voorbeeld moeten geven. Bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen en andere duurzame installaties bij sportaccommodaties of andere openbare gebouwen. 

Vanaf de oprichting van onze partij is dit een van onze speerpunten geweest. Zonneboilers op het zwembad, zonnepanelen op de Breehoek en het gemeentehuis, warmte-koude opslag centraal voor het sportpark, zonnepanelen op de paardenrijhal, enz. Het was onze wethouderskandidaat Henny van Dijk, die zelf al deze ideeën in de raad heeft geopperd. Er zijn juist de afgelopen jaren heel veel kansen geweest. Maar deze zijn door dit passieve college niet verzilverd. Het voorstel voor zonnepanelen op de nieuwe school moest nota bene van onze fractie komen. Initiatieven van verenigingen zijn zelfs tegengewerkt. We hebben ook geen duurzame initiatieven gezien op andere gebouwen (kerken, scholen, zorgcentrum, nieuwbouwwoningen, bestaande woningen). Het enige wat wel is gedaan, is praten. Maar daar wek je geen energie mee op. Dat kost energie.

Met GBS in het college zullen de (sport)verenigingen en overige gemeentelijke gebouwen zo veel mogelijk worden voorzien van duurzame energie-opwekkers. De financiering en onderlinge samenwerking zal worden gefaciliteerd door de gemeente. De lokale ondernemers zullen er van profiteren, omdat zij alle kansen krijgen om het benodigde werk binnen te halen.

In de nieuwe woonwijken zal een gasaansluiting niet vanzelfsprekend zijn (denk aan Groningen) en moeten we alternatieven afdwingen bij de ontwikkelaars.

Er is op dit gebied heel veel te doen in Scherpenzeel en wij zullen dat dan ook eindelijk eens echt gaan doen. Niet praten, maar actie en aanpakken.

“Gas d’r op” en “Gas d’r af”.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...