GemeenteBelangen neemt voortouw coalitievorming

26 maart 2018

Vrijdagmiddag hebben de vijf partijen in Scherpenzeel met elkaar gesproken over de uitslag van de verkiezingen en hoe zij deze duiden. Men is unaniem van mening dat GBS, gelet op de afgetekende verkiezingsuitslag, de leiding moet nemen met betrekking tot de vorming van de nieuwe coalitie.

Lijsttrekker van GBS, Henk Brons geeft aan het grote vertrouwen van de inwoners te voelen en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt in volle overtuiging te nemen. GBS zal dan ook voortvarend aan de slag gaan met deze opdracht.

“We zijn blij met deze gezamenlijke aftrap waarin tevens het proces is besproken. Alle partijen hebben open en duidelijk aangegeven hoe zij erin staan, dat geeft vertrouwen.”

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Willem Schuur heeft aangegeven dat PRO Scherpenzeel de komende vier jaar als oppositie partij zitting zal nemen in de raad. “Hiermee doen wij recht aan de uitslag van de verkiezingen waaruit tevens blijkt dat GBS het voortouw moet nemen en onderdeel zou moeten uitmaken van de te vormen coalitie”, aldus Schuur.

De komende weken zullen de eerste informatieve gesprekken worden gevoerd met ChristenUnie, CDA en SGP. De inhoud van de verkiezingsprogramma’s zal hierbij leidend zijn.

Alle partijen hebben aangegeven het belangrijk te vinden dat de inwoners regelmatig worden geïnformeerd over de coalitievorming. GBS zal de inwoners op gezette tijden op de hoogte brengen van de voortgang.Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...