Henny van Dijk wethouder - vaststellen toekomstvisie

15 januari 2019

Wat een hectische tijd hebben we achter de rug, maar nu kan en mag Henny eindelijk haar rol als wethouder invullen. Wat ging er aan vooraf? Na de verkiezingen waren we druk met het vormen van een coalitie, maar op Koningsdag 2018 hing de vlag er ineens heel anders bij. We hadden intensief onderhandelingen gevoerd en ondertussen een coalitie akkoord geschreven. Echter vanwege een onverwachte en onvermijdelijke medische ingreep kon onze kandidaat wethouder nog niet starten.

Nu eindelijk mag Henny na vanavond ook onderdeel uitmaken van het college. Henny, we wensen jou heel veel succes bij het invullen van deze mooi taak.

Waarnemer
We waren erg blij dat Henk Vreeswijk na het coalitieakkoord de taak als wethouder wilde waarnemen namens GBS. Dat was best een lastige keuze voor GBS, maar zeker ook voor Henk. Uiteindelijk was dit wel de beste oplossing voor de inwoners van Scherpenzeel en daarnaast ook de voordeligste. We willen Henk hiervoor hartelijk bedanken. Henk, heel veel succes met de bezigheden die op je pad komen in de toekomst. 

Nieuw raadslid
Bij  het vertrek van Henny uit de gemeenteraad ontstond een lege plek. De volgende kandidaat op de kieslijst kwam hiervoor in aanmerking. Helaas zag Willeke van de Broek ervan af om deze taak op te pakken met als gevolg dat Jan van de Fliert deze avond is geïnstalleerd als raadslid namens GBS. Jan, we wensen je samen met Henk, Nico, Ineke en Evert heel veel wijsheid en succes toe.

Jan van de Vliert legt de eed af als gemeenteraadslid

Toekomstvisie
Met de vastgestelde toekomstvisie 2030, die vooraf aan de installaties is vastgesteld, zijn er voldoende uitdagingen de komende tijd. De vraag in deze toekomstvisie is: ”Waar moet Scherpenzeel staan in 2030?” De conclusie werd mooi samengevat: “Scherpenzeel een ondernemend dorp in het groen met een betrokken gemeenschap in het hart van het land”.

Henk Brons spreekt over de toekomst van Scherpenzeel

 Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...