Bestuursakkoord 2022-2026

Samen vooruit, versterken - verbinden - verrassen.

Klik hier voor het lezen van het volledige bestuursakkoord. Veel plezier!

Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpenzeel (GBS) en de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) de coalitie voor de komende raadsperiode 2022-2026. Het bestuursakkoord “Samen vooruit, versterken - verbinden - verrassen” vat goed samen wat beide partijen voor ogen hebben voor onze gemeente. Maar het laat ook ruimte voor bredere inbreng vanuit onze samenleving en vanuit de gehele gemeenteraad.

GBS-voorman Henk Brons: “We hebben duidelijke afspraken in het akkoord opgenomen over onderwerpen waar we verschillende opvattingen over hebben. Dat is logisch, want we willen beiden onze eigen achterban zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Maar we zijn het natuurlijk ook over heel veel dingen samen eens en het is ook belangrijk om te luisteren naar de andere partijen, onze inwoners en andere belanghebbenden. We besturen samen onze gemeente en hebben allemaal het beste voor met Scherpenzeel”.

De heer Hans van Velden, in het begin als informateur al betrokken bij dit proces, is gevraagd om als onafhankelijk procesbegeleider in gesprek met alle partijen te komen tot aanvullend beleid voor het nieuwe college. De inhoud maar ook de wijze van totstandkoming moet gezamenlijk bepaald worden, waardoor er een breed draagvlak ontstaat.

Fractievoorzitter van de SGP Maarten Zwankhuizen: “Door de enorme druk van buitenaf in het recente verleden zou je ‘het samenwerken’ bijna verleren. In de gemeenteraad pakken we met z’n allen die draad weer op, maar we kijken ook naar vruchtbare en efficiënte samenwerking met andere gemeenten in de regio. Het is belangrijk om daarbij steeds de visie voor de lange termijn te betrekken. Vandaar dat dit een prominente rol speelt in ons bestuursakkoord”.

In het nieuwe college komen 4 deeltijd-wethouders. De totale formatie komt op 2,7 FTE (was 2) en is daarmee gelijk aan de raadsperiode 2014-2018. Brons: “We willen voldoende aandacht voor alle opgaven en uitdagingen die we als gemeente de komende jaren al hebben en nog krijgen. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen. De opgelegde fusiestrijd heeft veel kapot gemaakt”. Zwankhuizen: “We hebben zelf ook de nodige ambities en willen vooral Scherpenzeel nog verder versterken in het belang van onze toekomst”.

Voor de SGP blijven de zittende wethouders Gerard van Deelen en Izaäk van Ekeren op hun post. Namens GBS zullen Henk Vlastuin en Evert van de Glind het 4-tal compleet maken. Aan het eind van het jaar verwachten we een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aan het college toe te voegen. Tot die tijd wordt deze rol ingevuld door waarnemend burgemeester Jaeger.

 

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...