Zwembad ’t Willaer weer open

1 juni 2020

Vandaag gaat het geheel verbouwde zwembad eindelijk weer open. Complimenten voor bestuur, sponsors en natuurlijk alle vrijwilligers. Met de nodige aanpassingen en maatregelen kan Scherpenzeel (en de buurgemeenten) weer genieten van deze unieke voorziening in ons dorp.

Door alle toestanden van de afgelopen tijd zou je het bijna vergeten, maar het zwembad is compleet verbouwd en gemoderniseerd. Wat is er dan mooier dan er ook van te kunnen genieten. Natuurlijk is het anders en zijn er beperkingen. Maar er zijn ook openlucht zwembaden die nog niet open gaan. Misschien omdat ze niet zo creatief zijn als hier in Scherpenzeel, maar vooral ook omdat geld een rol speelt (zoals altijd).

Je moet er toch niet aan denken dat ons zwembad door een commerciële organisatie wordt beheerd, zoals in Barneveld. Daar denken ze er over na (!) om vrijwilligers in te gaan zetten, omdat ze anders een opening van het zwembad, met alle extra maatregelen, niet kunnen betalen en organiseren. Wat mogen wij dan trots zijn op al die mensen die zich vrijwillig inzetten voor ons eigen zwembad.

We zien allemaal het belang van deze voorziening, maar beseffen niet altijd hoe bijzonder het is. Bij de behandeling van het krediet voor de verbouwing werd zonder blikken of blozen een bedrag van bijna 4 ton beschikbaar gesteld door de gemeenteraad.

Waarom? Omdat we zelf willen bepalen hoe we de centen van onze inwoners willen inzetten en welke voorzieningen we belangrijk vinden. DAAROM !

Een zelfstandig Scherpenzeel is niet alleen een politiek steekspel. Het raakt ons allemaal in onze dagelijkse bezigheden. Vaak meer dan dat we in eerste instantie beseffen.Terug naar het nieuwsoverzicht