CU niet bij de gemeenteraadverkiezingen

29 december 2021

Het ontbreken van de CU bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is erg jammer. In een dorp als Scherpenzeel, met een verscheidenheid aan identiteiten en ideologieën, is het juist belangrijk dat al die geluiden in de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd.

Dat men moeite heeft om nieuwe kandidaat raadsleden te vinden, is niet nieuw (VVD Gemeenteraadsverkiezingen 2018) en heeft niets te maken met de soort of grootte van de partij. Kijk maar naar Renswoude (de helft minder inwoners) waar de CU wel genoeg actieve mensen heeft. Als je nieuwe aanwas wilt, dan moet je daar bewust mee bezig zijn en niet alleen net voor de verkiezingen. Wees zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar in het dorp en onder de mensen. Mensen sluiten zich eerder aan bij een partij die naast het serieuze raadswerk, ook zorgt voor een gezellige en saamhorige sfeer.

De Nederlandse politiek kan er maar slecht aan wennen dat kiezers zich willen herkennen in de volksvertegenwoordiging. Dus geen regenten en alleen maar hoogopgeleide inwoners, maar ook mensen zoals zij zelf. Mensen die ze tegen komen op straat, bij de vereniging of in de winkel. De verzuiling ligt al heel erg lang achter ons. Partijen zullen een andere manier moeten vinden om mensen aan zich te binden.

Voor Gemeentebelangen Scherpenzeel speelt op dit moment een luxeprobleem voor de kieslijst. Fractieleden willen na een moeilijke periode, waarin we heel veel hebben moeten verstouwen, nu ook graag allemaal meewerken aan een mooie zelfstandige toekomst. En lid zijn van een gemeenteraad in een rustige en gemoedelijke sfeer. Ook sluiten zich nieuwe mensen aan, omdat er veel waardering is voor de manier waarop we als partij hebben gestreden voor rechtvaardigheid en we de wens van de inwoners hebben verdedigd. We kijken uit naar de komende raadsperiode, waarin we helaas de CU moeten missen, maar de VVD weer mogen verwelkomen.

Groeten van Henk BronsTerug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...