De Beste Wensen

10 januari 2022

De beste wensen voor 2022 (mag dat nog?). Gezondheid, liefde en geluk worden daarbij het meest genoemd. Logisch, want daar hebben we het minste invloed op. Toch? Natuurlijk willen we gezonder leven en meer tijd besteden aan onze geliefden en de dingen die ons geluk brengen. Maar wij zijn meestal veel te druk met het najagen van geld, succes, roem en macht. Dat hoor je mensen elkaar trouwens niet vaak toewensen, dat is niet sjiek, maar het zou wel eerlijk zijn.

Ondernemers willen elkaar nog wel eens ‘goede zaken’ toewensen. En tjonge, wat hebben die dat op dit moment hard nodig zeg. Ondernemers zijn wat mij betreft ook helden van onze maatschappij. Zonder achtervang van een CAO, pensioen of allerlei ‘toekomstverzekeringen’ toch je nek uitsteken, hard werken, personeel aannemen, investeren en daarbij ook nog eens de belemmerende overheidsregels trotseren. Dat is wat ons dorp en vooral onze jeugd nodig heeft: ondernemerschap en werkgelegenheid.

En natuurlijk zouden mensen zoals ik het allemaal het liefste bij het oude houden. Einde van de hypotheek in het zicht en een redelijk pensioen wachtend. Straks lekker tijd om te fietsen, gezond te leven en de dingen te doen die ons geluk brengen. Bij leven en welzijn natuurlijk. Maar juist mensen zoals wij weten dat je vooral ook moet genieten als je jong bent. Het is belangrijk om hard te werken als je dat kunt. Maar als dat ten koste gaat van gezondheid, liefde en geluk dan gaat er iets niet goed. En wij, “de oude garde”, hebben de ervaring, het geld en de macht om die omstandigheden voor onze jongeren in het dorp te verbeteren. Werkgelegenheid, een goed ondernemersklimaat en voldoende kansen op een fijne woning voor normale prijzen. Dat is waar we voor moeten strijden.

We willen toch geen slaapdorp worden met alleen maar ‘grijze bolletjes’ (zie mijn foto) die van achter de geraniums de hele dag de bonte specht en de karakiet bestuderen? We zorgen natuurlijk goed voor de ouderen, maar willen ook krijsende, spelende kinderen op volle schoolpleinen, bloeiende (sport)verenigingen en een lekker druk en levendig centrum? Winkeliers en ondernemers die werkgelegenheid en inkomsten genereren, zodat we ook in de toekomst goed kunnen zorgen voor de mensen die, ondanks dat ze ieder nieuwjaar “De Beste Wensen” ontvangen, veel minder gezondheid, liefde of geluk hebben getroffen. Mensen die heel graag, op z’n Scherpenzeels, hard zouden willen werken, een carrière zouden willen maken, maar dat niet kunnen. Dat is toch hoe wij het in onze maatschappij willen inrichten? Gelijke kansen voor iedereen klink heel mooi, maar is helaas zelden waar.

En daarom wens ik iedereen datgene toe, wat men nodig heeft om in een betrouwbare en zorgzame omgeving van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten. Dat zijn wat mij betreft “De Beste Wensen”.Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...