Wethouders staan in de startblokken


Klik hier voor het lezen van het volledige bestuursakkoord. Veel plezier!

Ze kunnen haast niet wachten totdat ze op 23 juni a.s. worden voorgedragen en geïnstalleerd door de gemeenteraad om vervolgens hun intrek te nemen in het gemeentehuis en samen met burgemeester Wimar Jaeger het nieuwe college van B&W van onze gemeente te vormen.

Henk Vlastuin (GBS), Gerard van Deelen (SGP), Evert van de Glind (GBS) en Izaäk van Ekeren (SGP) hebben elkaar goed leren kennen tijdens de vorming van de nieuwe coalitie tussen GBS en SGP. Tijdens dergelijke gesprekken komt ook de portefeuilleverdeling ter sprake, hoewel dit formeel natuurlijk in het college wordt besloten. “De efficiënte en snelle manier waarmee deze wethouders elkaar hierin hebben gevonden is een goed voorteken”, aldus GBS-voorman Henk Brons. “Het toont gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel en dat hebben we nodig in deze belangrijke raadsperiode”, vult SGP-fractievoorzitter Maarten Zwankhuizen aan.

Henk Vlastuin, tevens beoogd loco-burgemeester, is een geboren en getogen Scherpenzeler. Een Scherpenzeler in hart en nieren. Hij is getrouwd met Wil. Samen hebben ze drie kinderen met partners en drie kleinkinderen. Henk heeft veel ervaring binnen de publieke sector, met name op het gebied van HR, en hij weet als geen ander hoe het gemeentebestuur van invloed is op het goed functioneren van de ambtelijke organisatie. “Een bestuurder heeft natuurlijk een heel andere rol en functie. Ik kijk daar erg naar uit en heb er echt zin in! Het gevoel onderling is goed, er is veel te doen, kortom: aan de slag!”, aldus Vlastuin.

Gerard van Deelen is sinds eind 2019 wethouder in de gemeente Scherpenzeel en voelt zich helemaal thuis in die rol. Hij woont met zijn vrouw Joke al sinds 1987 in Scherpenzeel en ze hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Van Deelen: “We hebben mooie dingen in de steigers staan en er komen ook nog veel dingen op ons af. We zijn dankbaar dat de Scherpenzeelse kiezers ons opnieuw het vertrouwen hebben gegeven om het mooie en verantwoordelijke werk voort te zetten. Samenwerken en in gesprek zijn met burgers en bedrijven zal in veel gevallen het sleutelwoord zijn en ik ga me daar ten volle voor inzetten. Het voelt heel goed en ik heb er zin in”

Ook Izaäk van Ekeren is zittend wethouder voor de SGP. Hij is getrouwd met Corry, samen hebben ze 2 kinderen, met partners en een kleindochter. Izaäk heeft een bedrijfskundige en agrarische achtergrond en woont sinds 11 jaar in Scherpenzeel. Hij heeft zich inmiddels de functie van wethouder volledig eigen gemaakt. Er is hard gewerkt in de achterliggende, turbulente periode, maar er zijn daardoor natuurlijk ook dingen blijven liggen. Van Ekeren: “Het consistente beleid van de afgelopen jaren is een goede basis om met veel vertrouwen de toekomst in te gaan. Dit nieuwe college kan dat aan, daar ben ik van overtuigd en dat maakt me enthousiast om door te gaan”.

Evert van de Glind is ook geen onbekende binnen het gemeentebestuur van Scherpenzeel. Hij was de initiatiefnemer van GBS (sindsdien de grootste partij in Scherpenzeel) en werkte als wethouder al eerder in een college met de SGP (2011 - 2014). Evert woont sinds 1998 op het prachtige Klein Gooswilligen en heeft 3 dochters van 23, 21 en 15 jaar. Helaas moest hij om persoonlijke redenen in 2014 stoppen. Gelukkig is dat alweer vele jaren geleden helemaal opgelost. Van de Glind: “Van het verleden moet je leren. Ik ben blij dat ik mij nu weer met volle energie op deze belangrijke taak kan gaan richten. Het voelt goed en vertrouwd om de draad weer op te pakken. We zullen alle zeilen bij moeten zetten, want gemeenten hebben het lastig. Scherpenzeel heeft het nu best goed voor elkaar, maar we willen dat graag zo houden voor de toekomst. Samen met de gehele gemeenteraad gaat ons dat lukken. Daar wil ik mij voor inzetten en daar ben ik van overtuigd.”

Vier deeltijd-wethouders klinkt best veel voor een kleine gemeente als Scherpenzeel. Maar het aantal FTE (2,7) is gelijk aan 2014-2018 en de taken van de gemeente zijn er vooral niet minder op geworden. Ook in de regio willen we namens Scherpenzeel meer bijdragen. Met deze bezetting is het college op volle sterkte en kunnen de nauwe contacten met alle samenwerkingspartners goed worden onderhouden.

Het nieuwe college ziet uit naar de komst van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester waarvoor de procedure inmiddels al in gang is gezet.

 

GemeenteBelangen Scherpenzeel (GBS) is een lokale partij met een praktische gedachte: uw belang, onze zorg!

We zijn niet gebonden aan een landelijke partij. Hierdoor denken we soms socialistisch, soms liberaal, soms progressief, soms conservatief, soms links, soms rechts, maar altijd in het belang van Scherpenzeel.

Iedere Scherpenzeler weet dat ons dorp iets aantrekkelijks heeft, iets speciaals, of juist iets gewoons, iets persoonlijks, iets gemoedelijks, maar ook iets pittigs.

Dat maakt ons dorp tot wat het is en daarom wil je er niet weg. Met de rijke historie, het roerige heden en de kansrijke toekomst.

Onze politieke koers wordt bepaald aan de hand van de belangen van Scherpenzeel en haar inwoners. Zo kunnen we u als inwoner van Scherpenzeel optimaal dienen.

> download het volledige verkiezingsprogramma 2022-2026

Onze Speerpunten:

  1. Scherpenzeel blijft ons veilige, zelfstandige dorp
    Met lokaal bestuur ons eigen beleid bepalen en openstaan voor samenwerken met anderen.
  2. De gemeente staat in dienst van de inwoners
    Met kennis, advies, service en begeleiding dient ons college en haar ambtenaren onze inwoners en natuurlijk onze bedrijven.
  3. De goede voorzieningen houden we in stand
    Steunen van o.a. het Zwembad, de Breehoek, Verenigingen, Bibliotheek, Zorginstellingen.
    Allen belangrijk genoeg om dicht bij huis te houden.
  4. Voldoende woningen met oog voor het groene karakter
    Woningnood is groot en bouwen in ons dorp is noodzakelijk.
    Duurzaam, betaalbaar en voor Scherpenzelers.
  5. Kwetsbaren kunnen altijd rekenen op de juiste hulp
    We zorgen voor elkaar!

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...