Vragen rond Weijdelaer

8 november 2016

Sinds ongeveer 2011 ligt er een idee om zorgappartementen te bouwen midden in het dorp in combinatie met de renovatie van het Huis in de Wei. Wat aanvankelijk een prachtig plan leek voor onze inwoners die welke vorm van geestelijke dan wel lichamelijke zorg nodig hebben, strandt op dit moment. Het wordt een appartementencomplex los van het Huis in de Wei met bestemming wonen. Het Huis in de Wei heeft bestemming maatschappelijk. Daarnaast blijft er het probleem van parkeren. Bij appartementen met de bestemming wonen moet je rekening houden met meer parkeerplaatsen.

Het had zo mooi kunnen worden. We zagen het voor ons… Het winkelpand op de hoek opnieuw bouwen. Dit moet je natuurlijk wel met de eigenaar rond kunnen krijgen, maar met onderhandelen en praten kom je een heel eind. Boven dit winkelpand koopappartementen met in de kelder parkeerruimte. Vanuit het appartementencomplex een overdekte oversteek naar het Huis in de Wei. Daar kunnen dan alle bewoners samen komen voor activiteiten en eventueel voor een maaltijd. Voor die maaltijden zouden dan na reservering ook andere inwoners van Scherpenzeel kunnen aanschuiven. Onlangs heeft een van de fractieleden nog in Wekerom een maaltijd mogen nuttigen met de inwoners van een zorgappartementencomplex. Geweldig initiatief!

Helaas is er door de wethouder geen overleg geweest met de eigenaar van het appartementencomplex. Dit heeft hij overgelaten aan Woonstede. Woonstede heeft echter niets te bieden aan de eigenaar, de gemeente wel.

De nieuw te bouwen appartementen worden sociale huurwoningen, dus inwoners met een ruime beurs worden buitengesloten. Dat is heel jammer!   De gemeente Scherpenzeel had de regie met betrekking tot de ontwikkeling van deze voorziening, maar heeft deze regie niet zelf gevoerd. Gemiste kans!

Als GBS kun je nu alleen nog maar hopen dat:

  • De eigenaar van het winkelpand zelf initiatieven gaat ondernemen (als U dit leest….please ! );
  • De parkeerproblemen die er nu zijn rondom het Huis in de Wei niet nog erger worden;
  • Er goede afspraken worden gemaakt met Woonstede zodat er bewoners komen die een vorm van zorg nodig hebben dan wel op zeer hoge leeftijd zijn;
  • Er ook een aantal appartementen beschikbaar komt voor inwoners met een wat ruimere beurs.
  • Er een goede verbinding tussen de appartementen en het Huis in de Wei komt voor zowel de zorgverleners als het vermaak van de bewoners.


Terug naar het archiefoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...