GBS voortouw in coalitievorming

19 maart 2022

Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voortouw te zullen nemen in het proces naar een nieuwe coalitie. Door de vlotte en bereidwillige medewerking van alle overige partijen SGP, CDA, VVD en PRO Scherpenzeel kon daar diezelfde week al mee worden begonnen.

Informateur Van Velden start komende week
Zaterdagmorgen hebben de vijf partijen in Scherpenzeel met elkaar gesproken over de uitslag van de verkiezingen. Alle partijen voelen het vertrouwen van de inwoners en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt in volle overtuiging.

Lijsttrekker Henk Brons van GBS geeft aan: "Het is belangrijk om alle onderwerpen met de verschillende partijen te bespreken en te zorgen dat een ieder daarin onbevangen zijn visie kan geven op de bestuurlijke uitgangspunten voor de komende raadsperiode. We hebben daarom voorgesteld de heer Hans van Velden, oud-gemeentesecretaris van o.a. Scherpenzeel en Bunschoten, aan te stellen als informateur om het proces vanuit een onafhankelijke positie te leiden. Daarbij ondersteund door de raadsgriffier mevrouw Brigitte van Ginkel".

Lijsttrekkers met informateur en griffie

Alle partijen stemmen hier van harte mee in en zijn blij met deze aftrap en het proces, zoals dat door de informateur is voorgesteld. De komende weken zullen de eerste informatieve gesprekken worden gevoerd. Partijen vinden het belangrijk dat de inwoners regelmatig worden geïnformeerd over de voortgang van de coalitievorming. De informateur neemt deze rol op zich.Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe coalitie GBS en SGP wil “Samen vooruit”. [14 juni 2022]
Met gepaste bescheidenheid, maar ook met trots en enthousiasme presenteren GemeenteBelangen Scherpen...

GBS voortouw in coalitievorming [19 maart 2022]
Op de verkiezingsavond kondigde de grootste partij, GemeenteBelangen Scherpenzeel, al aan het voorto...

Zwarte Land 2, standpunt van GBS [14 maart 2022]
We hebben in de campagnetijd gemerkt dat stemmingmakerij en framing over ZW2 het werkelijke beel...

GBS stelling 04 - Scherpenzeelse Krant [15 februari 2022]
Stelling 04: Doorgaand verkeer moet uit het centrum worden geweerd, het autoluw maken van het c...

GBS stelling 03 - Scherpenzeelse Krant [8 februari 2022]
Stelling 03: Liever langer aan het gas, dan een groot warmtenet of hoge windturbines. Grote ...